SM i Uddevalla

Posted on 26th maj 2014 in Race

Ja då var SM säsongen igång för iår. Uddevalla stor för arrangemanget och det visade sig vara en väldigt tuff bana. Banan bestod av 3 st prov (1 crossprov och 2 enduroprov) som vi skulle köra 5ggr. Crossprovet va ett varv runt VM crossbanan, 1a enduroprovet va ett bökigt prov med massa sten, rötter, klipphällar och kärr. Det 2a enduroprovet va en blandning av extrem prov och crossprov. Många svåra backar och även fina gräsgärden.

Under fredags eftermiddagen kom ett KRAFTIGT regnoväder som visade sig göra banan väldigt blöt. Lördagens tävling rullade på hyffsat för mig förutom att jag mådde lite illa och gjorde en vurpa på crossbanan som resulterade i ett ont knä. Jag kämpade mig imål på en 9e plats i den extremt tuffa E2 klassen.

Till dag 2 så ändrade man om proven lite och även transporterna samt som fick vi köra 4 varv istället för 5. Illamåendet var borta och jag körde lite bättre än lördagens race. Men slutade trots det på en 10e plats i klassen. Hojen, fjädring och utrustning fungerade klockrent! Får tacka alla som hjälpt till och alla sponsorer som gör detta möjligt. Nu är det bara att träna på fram tills nästa SM som går i Lunda i mitten av augusti.

comments: Closed

Comments are closed.