SM i Lunda

Posted on 18th augusti 2014 in Race

Foto: Thomas Nordström

Då var det äntligen dags för 3e deltävlingen i årets SM serie. Denna gång var det min hemmaklubb som stod för arrangemanget och vilket PANG arrangemang! Riktigt bra ordnat och fina banor som höll hög klass!

Foto: Jörgen Forslund

Åter till själva tävlingen, Lunda banan som inte hör till mina favoritbanor bestod av 3 st prov (1 crossprov, 1 naturprov och 1 enduroprov). Vi skulle köra banan hela 5 varv. Jag som alltid har varit seg startad började riktigt bra detta race med en 6e plats i klassen och 22 totalt alla klasser! Det fortsatte i samma fart och jag låg och tampades om 6-7 plats på varje prov.

Foto: Peter Burman

Men sen i slutet av varv 3 råka jag ut för lite bekymmer med min koppling. Jag fick försöka anpassa åkningen efter det men tappade därmed lite tid och halkade ner till 8e i klassen och runt 24-25 plats i totalen.

Foto: Peter Burman

Jag kämpade på och höll mig där fram till sista provet för dagen, kände mig fräsch och laddad. Men i början av provet glider framhjulet undan och jag gör en liten vurpa, reser upp hojen och ska ge mig iväg. Märker direkt att växelspaken är borta. Eftersom att jag vurpa i en kurva så hade jag 2ans växel i och det innebar att jag fick varva cykeln väldigt mycket på det snabbåkta enduroprovet! Tappade därmed en massa tid och gled ner till 10a i klassen och 31a totalt.

Foto: Peter Burman

Är inte alls nöjd med resultatet men är däremot väldigt nöjd med min körning, jag har aldrig haft så snabba tider på en sommartävling i SM så det känns bra! Nu ska jag fixa iordning hojen och ladda om för nästa SM som går i Kumla om 14 dagar. Min Husqvarna fungerade klockrent förutom det lilla felet jag fick på kopplingen och Kumlins har verkligen fått till en superbra fjädring som gjorde att jag vågade ladda lite mer på proven

comments: Closed

Comments are closed.